top of page
  • Abdulkadir Çelebioğlu

HULUSÎ YAHYAGİL AĞABEY'DEN HATIRALAR - 2

Güncelleme tarihi: 16 Tem 2022



«İnsan "Ne oldum?" dememek lâzım. Ne olacağını hesap etmek lâzım. Hakikaten muhlislerden olursak dahi yine enaniyet bizi alt edebilir. Allah korusun. Allah şerrinden muhafaza etsin. Daha "Senin gibi muhlis, halis, samimi Risale-i Nur Şakirdi nerede bulunmuş?" Sen de kabardın mı? Ondan sonra şişi sokar ha!.. Püff... Balona iğneyi batırdın mı ne oluyor? Sönüp gidiyor. Böyle bilmeliyiz. Nefsimiz böyle bir gururlanmaya kalktı mı; Ey Nefis! Aklını başına topla! Neyine güveniyorsun? Sendeki kuvvet, sendeki güzellik, sendeki halkın sana muhabbeti nihayet kabrin kapısına kadar sana gelir. Ondan sonrasına tesiri olmaz.»

Hulusî Yahyagil Ağabey (rh)


'Bu çekilen video vasıtası ile dinleyecek olan Nur Talebelerine bir tavsiyeniz var mı?' diye Hulûsi Yahyagil Ağabey’e soruluyor. Cevaben diyor ki;

-"Risale-i Nur'u okusunlar, yazsınlar. Tavsiyemiz bu. Başkalarına versinler, istifade edenleri çoğaltsınlar."

Hulusî Yahyagil Ağabey (rh)


"Ben kendimde bir şey görmüyorum. Benlik davası yok bende. Biz Nahnu taraftarıyız. Biz cemaati, Risale-i Nur dairesinde bulunanların hepsine atfettik."

Hulusî Yahyagil Ağabey (rh)

(https://youtu.be/28reaioStR8)


«Risale-i Nur'u okurken istifade şartlarının neler olduğunu sorusuna da şu şekilde cevap verir;

-"Anlamadığınız şeyi tekrar okumak lâzım. Onu yine kendi söylemiş: 'Anlamazsanız tekrar okuyun.' Abdest bir mü'mine her zaman lâzım. Her zaman muhal değil. Abdest mü'minin silahıdır.

الوضوء سلاح المؤمن"»

Hulusî Yahyagil Ağabey (rh)


"Hiçbir şeyim yok, hiçbir kıymetim de yok. Ama Risale-i Nur'a Üstâd'ın himmetiyle girdim. O Zât bana teveccüh gösterdi. Biz O'nun yanında bulunduk biraz, az. Altı defa ziyaret ettim. Eğirdir'de bulunduğum müddetçe altı defa ziyaret ettim. Fakat ondan sonra çok muharebemiz var. İşte Mektûbât... Bir mektubu alırdım. Cevap vermek gerek. Ben kime cevap vereyim? İsmi Bediüzzaman olan Zât'a ben ne biliyorum ki, ne yazayım. Sonra acaib bir şey. Akıl, sır ermez. Kalemi elime aldığımı biliyorum. Bir şeyler yazardım. Ne yazdım, ne ettim. Aha şimdi burada okuyoruz. Mektûbât'ta okunuyor. Hakikatte o yazı başkasının ama kim gösterdi?"

Hulusî Yahyagil Ağabey (rh)


«Hulusî Yahyagil Ağabey, İhlas Risalesi'ni çok ders yaparmış. Çok istifade ediyor kardeşler. Demişler ki; 'Bunu bir yazılı hale getirelim.' Bir kitapçık olarak yani.

Hulusî Ağabey demiş ki; "Kardeşim, ben her okuduğumda farklı anlıyorum. Hangisini yazacağız?"»

Nakleden: Mesut Zeybek


Selam ve dua ile.

Nurani Müdafa

Nakilleri Kaydeden: Abdulkadir Çelebioğlu

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page