top of page
  • Yazarın fotoğrafıNurani Müdafa

İHSAN ŞENOCAK'IN GÖZÜNDEN BEDİÜZZAMAN VE RİSALE-İ NUR - 2

"Kardeşim! Ateizm, deizm senin önünde bir tuzaksa; Allah'ın inayetiyle bu konuda alacağın en önemli deva, bu alanda misli olmayan eser; Bediüzzaman Hazretleri’nin Risalesidir. Eğer sen bunu okursan; seni deizm belasından da kurtarır, ateizmden de kurtarır. Hem de Resûlüllah Aleyhisselam'a öyle bir muhabbetin olur."

İhsan Şenocak Hoca


"Bu kitap [yani Risale-i Nur] la misle leh; eşi benzeri olmayan bir kitaptır. Elhamdülillah şeriat müvazenesine hep uygundur, hep muvafıktır. Tekrar tekrar okuma ihtiyacımız var. Siz okuyun; on defa, yüz defa okuyun. Her okuduğunuzda size Kur'ân-ı Hakîm'in hakikatlerini verecektir."

İhsan Şenocak Hoca


"Onlardan [Ateizm fikirlerinden] korunabilme adına kardeşlerim neyi okusunlar; Bediüzzaman Hazretleri’nin Risalelerini okusunlar. Allah'ın izniyle onlara muhkem bir kale ihsan eder.  Sünnet-i Seniyyeye bağlı böyle bir âlimi okusunlar."

İhsan Şenocak Hoca


"Zındıkaya karşı 'Bu başımızdaki sarık ancak başımızla ayrılır!' diyen Bediüzzaman'lardır; bu milletin hocaları."

İhsan Şenocak Hoca


"Bediüzzaman olduğu yeri medreseye çevirmiştir. Hazret-i Yusuf Aleyhisselâm gibi meydan okumuştur."

İhsan Şenocak Hoca

https://youtu.be/QuSuNtsD4tE


"Orayı [Hapishaneleri] ıslah eden bir Bediüzzaman Said Nursî vardı."

İhsan Şenocak Hoca


"Allah Teala Risalelerini milyonların hidayetine vesile eylesin; kendisine aâlî makamlar ihsan buyursun."

İhsan Şenocak Hoca


"Bediüzzaman Said Nursî Rahmetullahi Aleyh, [Resul-i Ekrem] Efendimiz Aleyhisselâm'ın hakikatine vâris olan yol açan o büyük talebelerden birisiydi."

İhsan Şenocak Hoca


"Zindanlardan yolu açan, ümmete yol gösteren bir Âlim-i Rabbanî olarak Bediüzzaman karşımızda durur. O eserleri, o şartlarda yazar. En zor şartlarda Risale-i Nurlar te'lif edilir."

İhsan Şenocak Hoca


"Bediüzzaman Hazretleri bize, Uhuvvet-i İslâmiye'yi anlatır. İman hakikatlerini anlatır."

İhsan Şenocak Hoca


"14 asırlık Tarih-i İslâm içerisinde Ehl-i Sünnet alimleri nasıl yol açtılarsa, Bediüzzaman da yol açıyor. İslâm'a yol açıyor. Cemiyet planında yol açıyor."

İhsan Şenocak Hoca


"Ümmetin kadınlarına tesettür noktasında, mahremiyet noktasında bir tecavüz var, bir suikast var. Bediüzzaman'ı orada Lem'alar'da Tesettür Risalesi'yle görürsünüz. Kadına fıtratıyla konuşur."

İhsan Şenocak Hoca


Selam ve dua ile.

Nurani Müdafa Heyeti


Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page