top of page
  • Yazarın fotoğrafıNurani Müdafa

MUHAMMED EMİN YILDIRIM'IN GÖZÜNDEN BEDİÜZZAMAN VE RİSALE-İ NUR - 1

"Üstâd Hazretleri hayatın her alanında örnek ve önder olma vasfı ile konuşup yazdıklarını hayatı ile yaşayan, sadece sözle değil, pratik hayatı ile de örnek olan müstesna şahsiyetlerden biridir."

Muhammed Emin Yıldırım Hoca


"Bediüzzaman’ın akıl ve yüreği hep İslam ümmeti için çalışmıştır. O, bir ümmet aşığıdır."

Muhammed Emin Yıldırım


"Risalelerin özelde bu toprakların insanına, genelde ise tüm İslam coğrafyalarına kazandırttığı en önemli bilinçlerden bir tanesi de Müslümanların birbirlerinin kardeşi olduğu gerçeğidir."

Muhammed Emin Yıldırım


"Risaleler ümmetin tüm bireyleri arasında Peygamber’in Medine’sinde oluşturduğu bir muhacir-ensar kardeşliği oluşturmaya gayret etmiş, bunda da ciddi başarılar sağlamıştır."

Muhammed Emin Yıldırım


«Osmanlı son zamanları, İslam adına ümitlerin tükendiği bir zamandır. “Şu istikbal-i inkılabat içinde en gür seda İslam’ın sedası olacaktır” nidasını haykırabilmiştir. Sadece ümitler yeşersin diye değil ilerde gerçekleşecek bu hakikati aktararak mesleğini sahabe mesleği olduğunu haykırır.»

Muhammed Emin Yıldırım


"Üstâd'ın 82 yıllık ömrünü şöyle özetleyebiliriz.

Mesleği; Sahabe mesleği

Hayali: Medresetü’z Zehra

Davası: İman hakikatleri

Derdi: Milletinin selameti

Dünyası: Sırtındaki bohçası

Menheci: Suffa mektebi

Ahlakı: Peygamber ahlakı

Akıbeti: Meçhul bir kabir

Terekesi: Milyonlara varan bir iman hizmetidir."

Muhammed Emin Yıldırım Hoca


"Üstâd Bediüzzaman Said Nursî halen yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. O; çağı tanıyan İslam toplumlarının hastalıklarını çok güzel ve derinlemesine teşhis eden ve bu tespitlerini sadece kağıt üzerinde bırakmayıp, bizzat amele dönüştüren bir dava, bir mücadele,bir ilim adamıdır."

Muhammed Emin Yıldırım Hoca


"Üstâd Hazretleri İslam ümmeti için çok önemli olan bu toprakların imandan koparılmaması için elinden gelen tüm gayretleri seferber ediyordu. O; imansızlık tohumlarının, bu bereketli topraklarda tutmaması için, bu zehirli tohumların ekilen yerlerlerine, iman panzehirlerini gönderiyordu."

Muhammed Emin Yıldırım Hoca


Selam ve dua ile.

Nurani Müdafa Heyeti

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page