top of page
  • Yazarın fotoğrafıNurani Müdafa

MUHAMMED EMİN YILDIRIM'IN GÖZÜNDEN BEDİÜZZAMAN VE RİSALE-İ NUR - 2

"Üstâd; bu imandan koparma projesini büyük bir yangın olarak nitelendiriyor ve kendisinin o yangını söndürme ile vazifeli olduğunu her fırsatta dile getiriyordu."

Muhammed Emin Yıldırım Hoca


"Üstâd’ı değerli kılan en önemli husus da bu kadar eza ve cefa ile, bu kadar mücadele ve çaba ile geçen hayatına rağmen Rabbi ile olan bağlarının canlı tutulması ve ibadetlerine gösterdiği titizliğiydi."

Muhammed Emin Yıldırım Hoca


«Üstâd; yirminci yüzyılda yaşamasına rağmen hep bir sahabî şuuru ile yaşamıştır. O; “Ruhbanu’lleyl, fursanü’nnehar” sırrını hayatının eksenine yerleştirmiştir. Yani gecelerin abidi/ruhbanı, gündüzlerin ise mücahidi/mücadelecisi olmuştur.»

Muhammed Emin Yıldırım Hoca


"Yakın talebelerinin şahitliği ile öğreniyoruz ki; Üstâd bir ömür boyu zikrini, tesbihatını, gece ibadetini ihmal etmemiştir."

Muhammed Emin Yıldırım Hoca


"Bugün dava adamıyım deyip de, yolunda mücadele ettiği Rabbine karşı en temel mükellefiyetlerini bile yerine getirmeyen insanların O'nun [Üstâd Bediüzzaman'ın] hayatından alacakları çok dersler vardır."

Muhammed Emin Yıldırım Hoca


"O'nu [Üstâd Bediüzzaman'ı] anlama yolunda en önemli bir alanda hiç şüphesiz bize bıraktığı ve bir kültür hazinesi olan Risale-i Nur’dur."

Muhammed Emin Yıldırım Hoca


"87 yıllık bereketli bir hayatın sahibi olan Üstâd Hazretleri bize eşsiz bir kültür hazinesi olan Risaleleri miras olarak bırakıp gittiği gibi, sayfalara yazdığı her bir cümle ve kelimeye hayatını da şahit kılmıştır."

Muhammed Emin Yıldırım Hoca


"O'nun [Üstâd Bediüzzaman'ın] hayatından ve sözlerinden aldığımız ilham ile diyoruz ki; yangın hala devam ediyor. Hala imanlarımız yanıyor, hala milletimizin imanları yanıyor. Öyleyse çağın itfaiyecileri olup, hem imanlarımızı, hem milletimizin imanlarını kurtarmak için seferber olmak zorundayız. Yoksa yükselen bu alevler dünyamızı yakıp kavurduğu gibi, ahiretimizi de mahvedecektir."

Muhammed Emin Yıldırım Hoca


Selam ve dua ile.

Nurani Müdafa Heyeti

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page