top of page
  • Yazarın fotoğrafıNurani Müdafa

MUHSİN YAZICIOĞLU'NUN GÖZÜNDEN BEDİÜZZAMAN VE RİSALE-İ NUR

"Hz. Yusuf (as)'dan İmam-ı Azam Ebu Hanife' ye, İmam Serahsî'den İskilipli Atıf Efendi'ye, Hasan El-Benna'dan Said Nursî'ye kadar bütün salih Müslümanlar cezaevlerini medrese gibi değerlendirmişler."

Muhsin Yazıcıoğlu

(12 Eylül Günleri: Muhsin Yazıcıoğlu, s. 34)


"Fatih Sultan Mehmed hangi medeniyeti istiyor, özlüyor ve onu yaşatmak istiyorsa; Bediüzzaman Hazretleri'nin özlediği ve istediği medeniyet de odur."

Muhsin Yazıcıoğlu

(https://youtu.be/Uq--KPk_HIs; Muş Mitingi'ndeki Konuşması'ndan - 1998)


"Biz elbette Fatih gibi Türk, elbette Bediüzzaman gibi Kürd isteriz!"

Muhsin Yazıcıoğlu

(https://youtu.be/Uq--KPk_HIs; Muş Mitingi'ndeki Konuşması'ndan - 1998)


"Onlar yıldız gibidirler, bulundukları yerleri aydınlatırlar, akıp gittikleri zaman da arkalarında iz bırakırlar. İşte Bediüzzaman Hazretleri de böyle bir zattır. Çağının yıldızıdır. O, bulunduğu dönemde etrafını aydınlatmıştır. Ebedi aleme göçtüğü zaman da arkasında önemli iz bırakmıştır. Onun bırakmış olduğu izi takip edenler kin bilmezler, kavga bilmezler, yalan bilmezler, devletin beytül malına göz dikmezler, onlar sevgiyi, hoşgörüyü, insanı olduğu kadar bütün yaratıkları yaratandan ötürü severler."

Muhsin Yazıcıoğlu


"Bediüzzaman'a gönül vermiş kitlelerin kaynağı Kur'ân'dır. Çünkü onların bu düşüncelerinin kaynağı sadece Said Nursî Hazretleri değildir. Çünkü onun kaynağının da ne olduğunu bilirler, çünkü kaynağın asıl kaynağı, menbaı Kur'ân ve İslâm'dır, ondan başka bir şey değildir."

Muhsin Yazıcıoğlu


"Bediüzzaman'ı anmak ve anlamak istiyoruz. Sadece anmak yetmiyor, anlamak lazım, anlamak da yetmiyor. Onu anladığımız gibi olmak gerekiyor."

Muhsin Yazıcıoğlu


Selam ve dua ile.

Nurani Müdafa Heyeti

Son Yazılar

Hepsini Gör

1 Comment


sadiggaraev7
Mar 25

Rabbim rahmet eylesin Mekanı cennet olsun inşallah Mühsin Yazıcıoğlunun

Like
bottom of page