top of page
  • Abdulkadir Çelebioğlu

MUSTAFA TÜRKMENOĞLU AĞABEY'DEN HATIRALAR

Güncelleme tarihi: 20 Eyl 2022



Mustafa Türkmenoğlu Ağabey, Üstâd Bediüzzaman Hazretleri’nin çok büyük bir zat olduğunu söylerdi hep. "Biz Üstad’ın hakiki mahiyetini biliyor olsaydık bize hizmet ettirmezdi!" derdi. Ve "Ben hizmet etmedim, hizmet ettirildim" diye tekrarlayıp dururdu.

(Nakleden: Abdulkadir Nurzade

Kayıt Tarihi: 13.07.2021)


Mustafa Türkmenoğlu Ağabey ve Mehmed Emin Birinci Ağabey, Ankara’da matbaada basım işlerini yürütüyorlarmış. Mustafa Türkmenoğlu Ağabey, belli bir dönem tek kalmış ve biraz da sıkılmış. Ailesini ziyarete gitmeyi planlamış fakat şöyle bir durum var: Evden çıkınca, bir yol gara, diğer yol matbaaya gidiyormuş. Türkmenoğlu Ağabey de gara gitmeye niyet edip evden çıkarken kendini matbaada buluyormuş. Sonra kendi kendine söyleniyormuş “Benim hürriyetim yok mu? Nasıl buraya geldim?” diye.


Türkmenoğlu Ağabey Isparta’ya, Üstâd Bediüzzaman Hazretleri’nin yanına forma götürmek için gidiyor. Mustafa Türkmenoğlu Ağabey, Üstâd Bediüzzaman Hazretleri’nin kapısından girince Üstâd Bediüzzaman birden yerinden fırlıyor ve “Ne hürriyeti kardeşim! Vaktiyle Kur’ân’ın bir harfine hücum varken, onlar hayatlarını verirken, şimdi Kur’ân’ın tümüne hücum var. Bize ne olmuş ki!” diye hiddetlenmiş. Ve Mustafa Türkmenoğlu Ağabey ne Üstâd Bediüzzaman Hazretleri’ne ne de bir başkasına bu durumdan bahsetmediği için şaşırmış kalmış. Yani buradan şunu çıkarabiliriz: Demek ki, Kur’ân hizmeti için, Risale-i Nur için hayatımızı feda etmeliyiz. Dâvâ, dâvâ çok önemli.

(Nakleden: Abdulkadir Nurzade

Kayıt Tarihi: 13.07.2021)


Mustafa Türkmenoğlu Ağabey'den bizzat işittim ki; "Burada eski Said'in resmi olacaktı!" demiş. Tarihçe-i Hayat eserine Üstâd'ımız resim koydurulmasını istemiş. Üstâd Bediüzzaman Hazretleri’nin Eski Said dönemine ait diye Mehmed Kayalar Ağabey bir resim göndermiş. O resimdeki Eski Said dönemindeki talebelerinden Müküslü Hamza Ağabey. Üstâd'a formalar gidince "Bu Said değil kardeşim!" demiş. Mustafa Türkmenoğlu Ağabey diyor, "Biz o zaman formalardan çıkarttık ama bazılarında o şekilde kaldı." Bizzat o Tarihçe-i Hayat eserini basan ağabeyimiz bunu anlatıyor.

Ulemânın resme itirazı ile ilgili de Üstâd’ımız resmin boyun tarafına kurşun kalem ile ince bir çizgi çizmiş, "Meyyit yaşamaz!" demiş, böyle basılmasını tensib etmiş. İtirazlara karşı da böyle davranmış.

(Nakleden: Abdulkadir Nurzade

Nakli Kaydeden: Abdulkadir Çelebioğlu

Kayıt Tarihi: 16.09.2022)


Selam ve dua ile.

Nurani Müdafa

Nakilleri Kaydeden: Abdulkadir Çelebioğlu

Son Yazılar

Hepsini Gör

Komentáře


bottom of page